May 9, 2012

Insan Biasa

Assalamualaikum Readers :)

Alhamdulillah, hari-hari aku berlalu dengan menikmati nikmat Allah dengan penuh kesyukuran, Insya Allah. Aku  terasa ingin mencoret sesuatu di entry aku kali ini. Tapi, ini hanya la luahan aku, tiada tuju kepada sesiapa. Andai sesiapa terasa, aku memohon kemaafan sehingga infiniti. :)

Aku seorang insan biasa, tidak lari dari membuat kesilapan, kesalahan, dosa-dosa. Aku insan biasa. Namun, aku cuba untuk berubah. Doa la aku. Jangan jatuhkan aku. Aku berusaha untuk berubah. Doa la aku dalam doa kalian. Sama-sama kita berdoa. Insya Allah :)

Aku takut, aku tak sempat menebus kesalahan ku. Kadang-kadang aku taktau dimana salah aku,. Aku mohon kemaafan kalian. Aku insan biasa. Aku sentiasa berharap ada yang menegur kesalahan aku, agar aku dapat perbetulkan diri ku ini. Tidak kisah, dari keluarga ku sendiri, sahabat-sahabat, mahupun orang asing. Aku perlukan teguran, nasihat anda. Semoga, kita sentiasa berada di atas landasan yang benar. Amin.

Ayah ku sentiasa berpesan, mencari sahabat biarlah sahabat itu, apabila kita melihatnya, kita terus mengingati Allah. Mencari sahabat, biarlah sahabat yang membawa kita dekat pada Allah. Namun, dalam mencari sahabat sebegitu, jadikan diri kita sebegitu jua. Insya Allah :)


Dari google ;)

Smile makes your day. Lets smile :)

2 comments: