Jun 21, 2015

Tamat

Assalamualaikum

Alhamdulillah, berjumpa juga kita dengan bulan Ramadan. Selamat menyambut bulan Ramadan Al-Mubarak. Semoga bulan ini menjadi bulan madrasah yang baik untuk kita berubah menjadi hamba Allah yang beriman dan bertakwa. Amin.

Habis dah belajar. alhamdulillah. 20 June 2015, hari terakhir aku di usm, sempat juga berpuasa dua hari dan beriftar dengan dear friends. Seronok rupanya berbuka dengan kawan-kawan ni, nikmat dia lain. Pergi bazar sama-sama, terawih sama-sama, bergelak ketawa. Mana ada sedih, tak sedih pun.

Dari hari pertama aku masuk usm sampai la hari terakhir, aku sentiasa memerlukan sokongan dan doa dari ibu bapa dan rakan-rakan. haha kalau dak memang kecundang di tengah jalan la. Suka duka aku lalui sepanjang empat tahun di usm. Tak mudah jujur aku kata. Hahaha. Tapi alhamdulillah I did it! Sebaik sahaja habis last paper 18/6, aku macam Ya Allah seriously, I make it? Seriously? Memang tak percaya la, dari first semester first year aku kerja nak tukar kos ja. Hahah.

So sekarang ini saya ada la penganggur yang terhormat. Siapa sudi ajak keluar roger-roger la :P Hahah. Hmm kahwin? Sebenarnya sehari dua sebelum balik rumah, ada slow talk dengan member sebenarnya kahwin ini sangat memerlukan komitmen and kepercayaan. Hang bayangkan hang nak stay dengan stranger yang hang taktau baik dan buruknya, yes berkenalan tapi hang akan stuck dengan dia like forever. let say dengan kawan hang tak suka satu perangai dia, hang boleh elak dengan dia, kalau dengan pasangan hang? Wooooo. Creepy much? Haha apa-apa pun kalau ada jodoh tak kemana. ewah kalau ajal menjemput dulu? Lagi creepy ready ke tak?

Sebenanrnya aku tengah tengok gambar-gambar kenangan di usm sepanjang semester satu sampai la lapan, pergh sebak la juga. Hari tu kata tak sedih sangat, haa ambil baru dua hari di rumah dah rindu suasana di usm.

Last Day Clerkship

Kem Perik Pelajar Farmasi 1st Year 
Geng H25 2nd Sem 2nd Year 
With Prof Yuen 3rd Year

Last English Class 2nd Sem 3rd Year

Santai Ukhuwah 

Oath Ceremony 
Brotherhood

Sedihnyaa tengok-tengok gambar
Rindu.
Semoga kalian dalam rahmat Allah selalu.

:)

No comments:

Post a Comment